A Greenpeace a végsőkig harcol a Fidesz-közeli beruházók természetrombolása ellen

Megosztás

A bíróság szerint ugyanis semmi gond nincs ezzel a beruházással, amely még hatalmasabbra duzzadt, mint eddig valaha. A környezetvédő szervezet most a Kúriához fordul és Udvaros Dorottya is a a természet védelméért áll ki.

A Kormányhivatal néhány héttel ezelőtt ismét engedélyt adott a projektre, amit közel 50 százalékkal nagyobb területen engedélyeznek, mint korábban, így még nagyobb sebeket ejtene a természeten, figyelmeztetnek az aktivisták.

A Greenpeace már a kereset benyújtása óta az építkezések teljes leállítását követeli. Dr. Rodics Katalin biológus, egyetemi docens, a téma kampányfelelőse így fogalmazott egy tüntetésen 2022 januárjában: “Hosszabb távon természetesen azon fogunk dolgozni, továbbra sem adjuk fel, hogy leálljanak ezzel a gigaberuházással. Egy nagyon szűk kör luxusigényeit elégítené ki, és nem a helyi lakosságnak tenne jót.”

Udvaros Dorottya színésznő is a Fertő-tó védelméért folytatott küzdelem mellé állt, ezt így indokolta egy hajnali tüntetésen az építkezés kapujában 2022 nyarán: “Nagyon-nagyon sok szakember érzi úgy, hogy ez a beruházás túlzó, túl nagy. Túl sok mindent kell átalakítani a tóban, a tó partján.”

A bíróság azzal indokolja a Greenpeace keresetének elutasítását, hogy a beruházás csupán fajok egyedeit, és nem egész fajok fennmaradását veszélyezteti. (via Euronews)

Az erről készült videós összeállítást IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek